Amazon is één van de grootste winnaars van de Covid-19 pandemie. Tijdens de pandemie had het bedrijf geen enkele moeite om te blijven groeien. Volgens analisten zal Amazon ook na de crisis blijven domineren.

Amazon was het laatste grote techbedrijf dat haar resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 rapporteerde. Hoewel de resultaten van andere techgiganten als Facebook, Apple en Google zeer goed waren, spraken die van Amazon nog meer tot de verbeelding.

De winst van de e-commercegigant is in de eerste 3 maanden van 2021 meer dan verdrievoudigd tot $8,1 miljard.

Sterk op verschillende fronten

Een grote troef van Amazon is dat het bedrijf zich al lang niet meer beperkt tot enkele e-commerce. Het bedrijf diversifieert haar activiteiten en in de meeste sectoren die ze betreden zijn ze meer dan succesvol.

Met e-commerce is Amazon groot geworden. Deze tak van het bedrijf doet het nog steeds zeer goed. De vraag naar online winkelen lijkt maar niet af te nemen. De omzet uit deze activiteit steeg in het afgelopen kwartaal met 39% in Noord-Amerika en met 50% internationaal.

Hiernaast heeft het bedrijf nu wereldwijd meer dan 200 miljoen betalende abonnees op Amazon Prime, de videostreamingdienst van het bedrijf. Vervolgens boekte Amazon Web Services, dat cloud computing diensten levert, in het afgelopen kwartaal een omzet van $13,5 miljard. Dit is een stijging van 32% op jaarbasis.

Tot slot nemen de inkomsten uit advertentie-inkomsten ook fors toe. Adverteerders proberen consumenten steeds meer online te bereiken, doordat de consumenten steeds meer tijd online doorbrengen. Onderzoeksbureau eMarketer verwacht dat de inkomsten uit deze activiteiten dit jaar $20 miljard zullen bedragen en in 2023 de $30 miljard zullen overschrijden.

James Harris, strateeg bij Mindshare Worldwide, stelt:

Amazon heeft op dit moment een bijna perfect businessmodel.

Bron: CNN

Foto: iStock

Reacties