Het beursoptimisme wist tijdens de afgelopen weken weer op te laaien. De hoop op een omvangrijke handelsdeal tussen de VS en China wist te leiden tot stijgende beurskoersen. Steeds meer beleggers keren terug naar de beursvloer. Overigens worden daarbij wel de groeimarkten overgeslagen.

Sinds het begin van 2018 staan de Emerging Markets al onder druk. Dat is ook niet verwonderlijk, want sinds dat moment is er al een handelsoorlog gaande tussen de VS en China. De opgelegde importheffingen zijn een doorn in het oog voor veel groeilanden, omdat zij voor het grootste deel afhankelijk zijn van de export. En door de handelsoorlog staat de wereldwijde export flink onder druk.

Beleggers durven nog niet te investeren in Emerging Markets

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat er tijdens de afgelopen weken een angstaanjagende divergentie is ontstaan tussen de Emerging Markets en Wall Street. Terwijl Wall Street tijdens de afgelopen weken wist te stijgen naar nieuwe recordhoogten, werden de groeimarkten geconfronteerd met een verdere beursdaling.

Uit deze grafiek blijkt dat beleggers op dit moment nog steeds niet durven te investeren in groeimarkten. Pas bij een definitief handelsakkoord zal de handelsstorm mogelijk wat gaan liggen. Tot die tijd kunnen de groeimarkten onder druk blijven staan.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS