Amazon zei woensdag dat ze 18.000 werknemers zullen ontslaan de komende weken, dat is meer dan de retailer eind vorig jaar had aangekondigd. De economische vertraging in de Verenigde Staten van Amerika dwingt tal van bedrijven hun personeelbestand te verkleinen door de verlaagde vraag. Ook andere techbedrijven zijn van plan werknemers te ontslaan.

‘Corporate America’ verwacht dat de economie in de Verenigde Staten de komende maanden verder gaat slabakken. Grote bedrijven zoals Amazon gaan duizenden werknemers ontslaan omdat de vraag naar hun goederen en diensten aan het dalen is. Woendag kondigde het e-commercebedrijf aan dat ze 18.000 werknemers de laan zullen uitsturen.

Amazon gaf toe dat ze in 2021 te snel te veel mensen hebben aangenomen omwille van de coronapandemie en de daarmee gepaard gaande ‘boom’ van online aankopen. Tijdens het derde kwartaal van dit jaar waren er zo een 1,54 miljoen mensen tewerkgesteld bij Amazon.

Kosten drukken

CEO Andy Jassy benadrukt dat Amazon al vaker voor economische en financiële uitdagingen heeft gestaan en dat dit niet zal veranderen. Snijden in het personeelsbestand is noodzakelijk om de kosten van het bedrijf te drukken. Daarenboven gaan ze ook andere zaken doen om kosten-efficiënter te worden in deze moeilijke tijden.

These changes will help us pursue our long-term opportunities with a stronger cost structure; however, I’m also optimistic that we’ll be inventive, resourceful, and scrappy in this time when we’re not hiring expansively and eliminating some roles.

Vanaf 18 januari zullen de getroffen werknemers worden geïnformeerd. Dat zullen er zo een 8.000 meer zijn dan eind vorig jaar werd gecommuniceerd. Jassy zei dat de meeste ontslagen zullen vallen in de fysieke winkels en bij People, Experience, and Technology (PXT) groepen.

Bronnen: Jordan Novet – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>