Amazon wil het ontwikkelaars gemakkelijker maken om projecten te creëren op basis van de blockchain-technologie zoals die van Bitcoin en andere cryptomunten. De divisie die zich bezig houdt met ‘cloud computing’, heeft onlangs een dienst gelanceerd waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. ‘Blockchain Templates’ maakt het mogelijk om gemakkelijker van start te gaan.

Het product geeft gebruikers vooraf ingestelde blockchain-raamwerken die twee versies van de technologie ondersteunen, namelijk Ethereum en Hyperledger Fabric van de Linux Foundation.

Blockchain-technologie maakt het mogelijk om te handelen zonder tussenpersonen zoals bijvoorbeeld banken of makelaars. Dat komt omdat de transacties worden opgenomen in een reeks blokken die worden geverifieerd en gecontroleerd door computers in het netwerk.

Steeds meer blockchain-toepassingen

Deze technologie wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast door start-ups en grote bedrijven. Het is een handige methode om de supply-chain management, financiële diensten, eigendomsrecords, etc… beter en efficiënter te beheren. Amazon merkt op dat de vraag naar de technologie toeneemt, maar dat het behoorlijk lastig is voor ontwikkelaars om ermee te starten.

Amazon gaat de vraag naar blockchain-technologie invullen door ‘Blockchain Templates’ aan te bieden. Hierdoor kunnen bedrijven in sneltempo een eigen toepassing ontwikkelen op maat van hun behoeftes in plaats van helemaal vanaf nul te beginnen aan hun eigen blockchain project.

Niet alleen Amazon zit op deze trein, ook IBM biedt zulke diensten aan. Het is namelijk één van de leidende figuren op deze markt. De vraag naar blockchain-toepassingen is fors aan het toenemen en dus is er ook een markt waar bedrijven hier op inspelen door de juiste producten aan te bieden.

Bronnen: CNBC, Coin Telegraph

Foto: Wikipedia

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven