De G7-top, die dit jaar gestart is op 11 juni en eindigt op zondag 13 juni, is een bijeenkomst waar de leiders van de zeven vooraanstaande industriële staten samenkomen. Het gaat om Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De 47ste sessie is de eerste voor Amerikaans president Joe Biden, en vermoedelijk met succes.

Het weekend van 11 juni mag best bestempeld worden als een belangrijk weekend. Het is namelijk de eerste G7-top voor Amerikaans president Joe Biden. Anderzijds is er ook een belangrijk onderwerp volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, en dat is de G7-landen bereid zijn om vaccins te doneren aan arme landen die met moeite aan vaccins kunnen geraken.

Frans president Emmanuel Macron is bijzonder opgelucht met de aanwezigheid van Amerikaans president Joe Biden als vervanger voor Donald Trump. Hoewel hij geen directe vergelijking maakte, was het toch overduidelijk dat president Macron een bepaalde voorkeur had.

The United States is back as a cooperative leader of the free world under President Joe Biden. A big breath of fresh air.

Toen men Amerikaans president Biden vroeg of de Verenigde Staten van Amerika ‘back’ is, keek hij naar de Franse president Macron en liet hem de vraag beantwoorden. Die zei zonder twijfelen ‘yes, definetly’. Hij benadrukte dat het een verademing is om een Amerikaanse president aan boord te hebben die bereid is samen te werken met de rest van de wereld.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is dit evenzeer een belangrijke G7-top. Niet alleen omdat Biden nu mee aan tafel zit, maar omdat de leiders bereid zijn nog meer inspanningen te leveren inzake de pandemie. Canada en de Verenigde Staten hebben gezegd dat ze miljoenen vaccins willen schenken aan arme landen. In totaal wil de G7 een miljard vaccins doneren.

Bronnen: CNBC

Foto: Stockvault

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>