De meeste beleggers zijn er van overtuigd dat de huidige beursrally krachtig is. Niet voor niets wisten de wereldwijde beurzen tijdens de afgelopen maanden zo stevig in waarde te stijgen. Toch laat het onderliggende plaatje een compleet ander beeld zien. De huidige situatie hebben we zelfs nog nooit eerder gezien.

Als je niet beter zou weten zou je denken dat het overgrote deel van de aandelen op dit moment beweegt rond het hoogtepunt over de afgelopen 52 weken gemeten. Toch is niets minder waar; steeds meer aandelen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. En dat heeft geresulteerd in grote verschillen tussen de diverse sectoren.

Deze beursrally wordt gedomineerd door enkele grote aandelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Thrasher Analytics, is te zien dat er op dit moment sprake is van een bijzondere situatie op Wall Street. Zo noteert S&P 500 index aan de hoogste notering over de afgelopen 52 weken gemeten, terwijl meer dan 15% van de aandelen binnen de index aan een 20-daagsdieptepunt noteert. Een dergelijke combinatie is nog nooit eerder voorgekomen en laat zien dat er grote verschillen op de beursvloer waarneembaar zijn.

Over het algemeen wordt er in een dergelijke situatie gesproken van een ‘ongezonde beursrally’. Zo wordt de huidige rally slechts door enkele grote aandelen gedragen. En over het algemeen kan een beursrally met weinig draagvlak maar moeilijk standhouden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis