Tot voor kort leek het er nog sterk op dat de Amerikanen geen last hadden van de handelsoorlog. Tenminste, de cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen deden vermoeden dat alles koek en ei was. Toch laten de meest recente macrocijfers een compleet ander beeld zien. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde in juni namelijk naar het laagste niveau in bijna twee jaar tijd.

Dinsdag werden de cijfers inzake het Amerikaanse consumentenvertrouwen gepubliceerd. En die cijfers waren niet om over naar huis te schrijven. Zo daalde de Consumer Confidence Index onverwachts van 131,1 (mei) naar 121,5 (juni). En dat betekende de laagste stand sinds september 2017.

Amerikanen beginnen zich zorgen te maken over de handelsoorlog

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de daling in het Amerikaanse consumentenvertrouwen in beeld gebracht. Volgens MarketWatch is deze daling voor een groot deel te wijten aan de handelsoorlog tussen China en de VS. De Amerikanen beginnen zich langzaam maar zeker steeds meer zorgen te maken over de economische gevolgen die deze handelsoorlog kan gaan hebben.

Daarnaast bleek uit een enquête dat de Amerikanen tijdens de afgelopen maand minder gemakkelijk een baan konden vinden dan een maand daarvoor het geval was. Tevens maken steeds meer Amerikanen zich zorgen over de economische toekomst van het land.

Wat dat betreft lijkt het dus de hoogste tijd voor de Amerikaanse centrale bank te zijn om in te grijpen.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)