Steve Mnuchin, minister van Financiën van de Verenigde Staten van Amerika, zei woensdag dat de USA en China heel dicht bij een handelsakkoord waren op een bepaald moment. Hij is daarom vrij optimistisch dat de handelsoorlog tussen beide landen opgelost zal geraken in de nabije toekomst. De ontmoeting tussen Trump en Jinping op de G20-top in Osaka zou een sleutelmoment kunnen zijn.

Volgens Amerikaans minister van Financiën Steve Mnuchin zijn we heel dicht bij een handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten van Amerika en China geweest. Hij is er daarom ook van overtuigd dat we binnenkort verlost zullen zijn van de slopende handelsoorlog.

We were about 90% of the way there [with a deal] and I think there’s a path to complete this.

Optimisme

Tijdens de G20-top in Osaka dit weekend zullen Trump en Jinping elkaar spreken over het verdere verloop van de handelsrelatie tussen beide landen. Mnuchin is er vrij zeker van dat er positieve stappen gezet zullen worden die uiteindelijk zullen resulteren in een soort van voorakkoord met het oog op het bereiken van een definitieve handelsovereenkomst die een einde zal maken aan de handelsoorlog.

De gesprekken zullen voornamelijk gaan over de overige 10 procent waar momenteel nog problemen rond bestaan. Het sentiment op de financiële markten is alvast neutraal. Volgens een bevraging van Bank of America Merrill Lynch verwacht 66 procent van de beleggers niet dat er een akkoord zal komen dit weekend, maar ook niet dat de handelsoorlog nog verder zal escaleren.

I’m hopeful that we can move forward with a plan. President Trump and President Xi have a very close working relationship. We had a productive meeting at the last G-20.

Het is dus afwachten op de gesprekken die dit weekend zullen plaatsvinden. Bij de start van de nieuwe beursweek maandag, zal meteen duidelijk worden hoe beleggers het goede of minder goede nieuws zullen verteren. Mnuchin blijft alleszins optimistisch en verwacht een goede afloop.

Bronnen: CNBC

Foto: Flickr

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER