De Amerikaanse economie weet het al jaren goed te doen. Ook het gevoerde agressieve handelsbeleid van Trump gooit vooralsnog geen roet in het eten. Ondanks de uiteenlopende meningen over de president van de VS, blijft het grootste deel van de bevolking geloven in een rooskleurige toekomst.

De meest recente cijfers maken duidelijk dat de Amerikaanse Consumer Comfort Index tijdens de afgelopen maand opnieuw is gestegen. Deze index meet standpunten over de toestand van de Amerikaanse economie, persoonlijke financiën en het koopklimaat. Volgens sommige economen is dit een van de belangrijkste indicatoren om te meten of de economie wel of niet goed draait. De meeste Westerse economieën zijn immers afhankelijk van de binnenlandse consumptie.

Amerikanen blijven geloven in een rooskleurige toekomst

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is te zien dat de Amerikaanse Consumer Comfort Index op dit moment een notering van 58,8 heeft bereikt. Dit is de hoogste notering sinds het jaar 2000.

Zolang deze index in de lift zit, lijkt Trump zich weinig zorgen te hoeven maken. Het consumentenvertrouwen is immers een van de belangrijkste drijfveren voor economische groei.