Voor de meeste lange termijn beleggers is dividend heilig. Deze winstuitkeringen zorgen er immers voor dat beleggers ook in slechte beurstijden mogen rekenen op de nodige inkomsten. Vandaag de dag wordt er door steeds meer beleggers haast geen aandacht geschonken aan het dividend dat een bedrijf uitkeert. Het Amerikaanse dividendrendement is zelfs gedaald naar het laagste niveau sinds het jaar 2000.
Toen de coronacrisis vorig jaar uitbrak verlaagden beursgenoteerde bedrijven massaal hun dividend. Destijds kon immers nog niemand zien aankomen hoe erg de recessie zou gaan zijn en tot wanneer die zou standhouden. Achteraf gezien betrof het een heftige maar korte recessie. Inmiddels durven steeds meer bedrijven hun dividend weer te verhogen.
Hebben beleggers nog oog voor het dividendrendement?
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat het Amerikaanse dividendrendement op dit moment historisch laag is. Zo bedraagt het gemiddelde dividendrendement van een Amerikaans aandeel slechts 1,28%. Dit dividendrendement wordt berekend door het gemiddelde dividend te delen door de gemiddelde beurskoers.
Uit deze grafiek kun je concluderen dat het dividend niet even hard is meegestegen met de stijging van de beurskoers. Als gevolg hiervan is er een forse daling bij het dividendrendement ontstaan. En op de grafiek is te zien dat het recorddieptepunt uit het jaar 2000 dichterbij komt (1,10%). Destijds hadden beleggers ook nog maar weinig oog voor het dividendrendement. En beleggers weten hoe het destijds is afgelopen.
3 Aandelen voor de Energie Crisis
Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.
Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.
Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis