De Bull Market viert dit jaar zijn 11de levensjaar. Sinds het jaar 2009 zitten de meeste beurzen al in de lift. Op Wall Street lijkt de beursgekte wat doorgeslagen te zijn. Amerikaanse aandelen zijn immers op dit moment zwaar overgewaardeerd. En dat kan op den duur een groot probleem zijn voor de houdbaarheid van deze stierenmarkt.

Steeds meer beleggers beginnen zich te verbazen over de houdbaarheid van deze Bull Market. Al 11 jaar lang is er sprake van stijgende beurskoersen. Dit is de langste Bull Market uit de beursgeschiedenis. De lage rente is een van de redenen waarom aandelen zo in trek zijn. Beleggers hebben immers simpelweg geen goed alternatief voorhanden.

Koers-winstverhouding stijgt naar het hoogste niveau sinds 2000

Toch is de huidige markt zeker niet ‘risicoloos’ te noemen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Reuters, te zien dat de gemiddelde koers-winstverhouding bij de S&P 500 index is gestegen richting de 19. Dit is de hoogste stand sinds het jaar 2000. Gemiddeld gezien is er sprake van een koers-winstverhouding van net onder de 16. Wat dat betreft mogen we dus wel zeggen dat Amerikaanse aandelen op dit moment zwaar overgewaardeerd zijn.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het in de huidige markt niet gemakkelijk is om nog koopwaardige aandelen te vinden. Juist in deze tijd is het van cruciaal belang om het kaf van het koren te scheiden. En dat is precies hetgeen waar het team van Slim Beleggen zich dagelijks mee bezig houdt.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.