De economische moeilijkheden door het coronavirus beginnen stilaan duidelijk te worden. Niet alleen voor de Chinese economie maar ook die van de omringende landen. Zo zal Singapore dit jaar 5,6 miljard Singaporese Dollar, oftewel 4 miljard Amerikaanse dollar, gaan vrijmaken om bedrijven en gezinnen in financiële moeilijkheden te ondersteunen.

Het virus dwingt landen om maatregelen te nemen om te economische impact van het virus in te perken. In China zijn ze al volop bezig met extra stimulus, maar ook in Singapore vinden ze dat het nodig is om dingen te ondernemen om de economie voldoende te ondersteunen.

Na China zijn hier het meeste aantal besmettingen vastgesteld. Ondertussen staat de teller op 77 besmettingen maar voorlopig nog geen doden. Minister van Financiën Heng Swee Keat vreest dat er niet direct een einde in zicht is en verwacht dat de economie er onder gaat lijden.

The outbreak will certainly impact our economy.

Heng zei ook dat de geplande belastingverhogingen uitgesteld gaan worden om de ademruimte van bedrijven en gezinnen voorlopig intact te houden. De overheid was van plan om de goederen- en dienstenbelasting te verhogen van 7 naar 9 procent de komende jaren.

Economische moeilijkheden

De maatregelen zullen nodig zijn, vooral omdat Singapore vorig jaar ook al moeilijkheden had door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten van Amerika. Het coronavirus komt daar nu bij en dat maakt het de Singaporese economie nog een pak zwaarder.

Men heeft ook al de groeiprognose aangepast. Voorheen verwachtte men een groei tussen de 0,5 en 2,5 procent. Maar door de handelsoorlog in combinatie met het virus, ligt dit cijfer een stukje lager. Nu verwachten ze een economische groei voor 2020 tussen -0,5 en 1,5 procent.

Bronnen: CNBC

Foto: xPhantomhive – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER