Donald Trump kreeg op de valreep van 2017 groen licht voor zijn nieuwe belastingplan. Als gevolg daarvan hebben de Amerikaanse bedrijven nu te maken met een verlaagd belastingtarief. Mede daardoor is de gemiddelde winst per aandeel ook sterk toegenomen. Er blijft immers, als gevolg van het verlaagde tarief, simpelweg meer over aan de onderkant van de streep. Toch profiteert niet iedereen daar van.

De Amerikaanse automakers hebben het op dit moment zwaar. Ford, General Motors en Fiat Chrysler moesten allemaal tijdens de afgelopen maanden de nodige beurswaarde inleveren. Niet vreemd, want allemaal kwamen ze met tegenvallende cijfers. Daarbij werd met een beschuldigende vinger richting Trump gewezen.

Belastingbesparingen wegen niet op tegen de gestegen tarieven

Het handelsbeleid van de president van de VS heeft er voor gezorgd dat de importheffingen op staal en aluminium flink zijn gestegen. Voor de Amerikaanse automakers is dat slecht nieuws, want zij zijn voor een groot deel afhankelijk van de toevoer van staal en aluminium. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Daily Shot, is zelfs te zien dat de belastingbesparingen niet opwegen tegen de gestegen tarieven op staal en aluminium.

Met andere woorden is Trump tot op heden nog geen gunstige president geweest voor de Amerikaanse automakers. En de vraag is nog maar of daar in de toekomst verandering in gaat komen.