Het jaar 2021 belooft een recordjaar te worden voor de Amerikaanse banken. Gezien de economie aan het heropenen is en de financiële markten robuust blijven, verwacht het Institute of International Finance dat Amerikaanse banken recordwinsten gaan boeken dit jaar. Dat betekent dus ook dat aandelen van banken sterk worden aangeraden door analisten.

Met het einde van de coronapandemie in zicht, durven marktkenners en analisten voorspellingen te doen over de Amerikaanse bankensector. Het is volgens hen nu al duidelijk dat 2021 de potentie heeft om een recordjaar te worden voor Amerikaanse banken.

Tim Adams, CEO bij het Institute of International Finance, benadrukt dat het herstel van de Amerikaanse economie en de verbeteringen zullen bijdragen tot recordwinsten. Vooral gezien de economische activiteiten sterk aan het toenemen zijn.

I think we’re going to see record-level earnings this year so it’s a good year for banks. We see it in the bank stocks, and I think it’ll continue to reflect those underlying, really strong fundamentals for at least the rest of this year.

Bankensector

Bankaandelen zijn sinds begin dit jaar reeds fors gestegen. Aandelen van Goldman Sachs noteren 40,8 procent hoger. Die van Bank of America en JPMorgan respectievelijk 40,4 procent en 29,3 procent. Veel van deze banken overtroffen de verwachtingen van analisten tijdens Q1.

De verbeterde prestaties van banken zijn te danken aan de Amerikaanse economie die herstelt van de pandemie. Het snelle en sterke herstel wakkerde de bezorgdheid bij beleggers aan dat een snellere stijging van de inflatie de Federal Reserve ertoe zou kunnen aanzetten het monetaire beleid eerder te verkrappen dan ze had gehoopt.

Adams zei dat het tijd wordt dat de Fed begint te praten over de mogelijkheid om het beleid af te bouwen. Maar er zijn weinig aanwijzingen dat Fed-voorzitter Jerome Powell dat binnenkort zou doen. Die zei begin dit jaar dat ze het soepele beleid zo lang mogelijk willen rekken.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>