De Amerikaanse bankensector was een van de sectoren die tijdens de uitbraak van de financiële crisis het hardste geraakt werd. Dat is ook niet verwonderlijk, want deze sector was voor een groot deel de veroorzaker van de grootste mondiale crisis allertijden. Ruim 13 jaar later kan de Amerikaanse bankensector deze rampzalige crisis eindelijk achter zich laten.

Tijdens de afgelopen jaren is het weer steeds normaler geworden om te investeren in bankaandelen. Nog steeds behoort de bankensector nog niet tot de populairste sector onder de beleggers, maar ten opzichte van bijvoorbeeld acht jaar geleden is het plaatje aanzienlijk verbeterd.

Weet de Amerikaanse bankensector deze weerstand te doorbreken?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.C. Parets, is te zien dat de Amerikaanse bankensector sinds de bodem van 2009 een indrukwekkende herstelbeweging heeft neergezet. Op de grafiek is de Financials ETF (XLF) afgebeeld en dit mandje met aandelen bestaat uit de grootste Amerikaanse bankaandelen. Op de grafiek is te zien dat deze ETF al 13 jaar te maken heeft met een stevige weerstandslijn. Tijdens de afgelopen twee jaar werd deze weerstandslijn al twee keer eerder getest. Dat wist destijds telkens te leiden tot een nieuwe koerscorrectie.

Volgens J.C. Parets bestaat er een reële kans dat de stieren deze keer wel sterk genoeg zijn om de weerstandslijn te doorbreken. Hoe vaker dit immers geprobeerd wordt, hoe groter de kans is dat de weerstand uiteindelijk doorbroken wordt. Mocht dat gebeuren, dan neemt de Amerikaanse bankensector na 13 jaar eindelijk afscheid van de nare gevolgen die tijdens de financiële crisis ontstaan zijn.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)