Er hangen op dit moment genoeg donkere wolken boven de markten. Zo zijn er grote twijfels over de aankomende Brexit en de vraag of de Britten een deal bereiken met Brussel, wordt de groei van de wereldeconomie geraakt door de handelsoorlog en zijn we een maand verwijderd van de belangrijke midterms. Toch maken de Amerikaanse beleggers zich op dit moment weinig zorgen.

Er zijn op dit moment genoeg thema’s op te noemen die er eigenlijk voor zouden moeten zorgen dat beleggers angstiger zouden worden. Toch is er onder de Amerikaanse beleggers op dit moment maar weinig angst te bespeuren. Het meest recente onderzoek van The University of Michigan maakt duidelijk dat 62,3% van de Amerikaanse beleggers denkt dat de aandelenmarkten over een jaar hoger zullen staan. Dit jaar waren de Amerikaanse beleggers alleen in januari nog zo uitermate optimistisch gestemd wat betreft de toekomst van aandelen (63,5%).

Amerikaanse beleggers zijn vaak op het verkeerde moment optimistisch

Toch is het nog maar de vraag of we wel zo blij moeten zijn met de onderzoeksresultaten. Beleggers hebben namelijk vaak de neiging om op het verkeerde moment optimistisch gestemd te zijn. Dit is vaak het geval in tijden dat de aandelenmarkten er al een mooie winstreeks op hebben zitten. En juist tijdens de late fase binnen de aandelencyclus moeten beleggers stilletjes aan voorzichtiger gaan worden. De stier heeft er al een rit van ruim 9 jaar opzitten en ooit zal het moment aanbreken dat ook deze Bull Market ten eindekomt.

En als dat moment aanbreekt, is het noodzakelijk om tijdig maatregelen te nemen om de portefeuille te beschermen. En dat laatste vergeten vaak veel beleggers.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)