Op de Amerikaanse beurzen weten beleggers niet goed wat ze moeten doen. Verschillende hoofdindexen zullen rood openen maar de Nasdaq Composite zou voor een zesde beursdag op rij gaan stijgen. Beleggers en investeerders twijfelen of de Amerikaanse economie wel vervroegd kan heropstarten gezien de risico’s omtrent COVID-19 nog altijd groot zijn. 

De Amerikaanse economie heeft dringend nood aan ademruimte want COVID-19 heeft het land in lockdown gebracht en dat zorgt ervoor dat miljoenen Amerikanen hun job verliezen. Het wordt dus dringend tijd dat de Amerikaanse economie heropstart maar dat houdt uiteraard ook gezondheidsrisico’s in voor de bevolking. Men weet niet goed hoe dit aan te pakken.

En dat is duidelijk aan de reacties op de Amerikaanse aandelenmarkten. De futures tonen aan dat de S&P 500 en de Dow Jones vandaag negatief zullen openen terwijl de Nasdaq voor de zesde dag op rij zou gaan stijgen. Door de stijging van maandag, staat deze index dit jaar op 2,4 procent in de plus, een sterke prestatie gezien de moeilijkheden op de financiële markten.

Beleggers zijn meer tuk op technologie-aandelen omdat deze meer bestand zijn tegen de coronacrisis. De aandelen van Amazon en Netflix zijn bijvoorbeeld met 30 procent gestegen dit jaar terwijl Microsoft met 18 procent is gestegen. Het aandeel van Nvidia noteert op zijn ‘all-time high’ dankzij een stijging van 37 procent dit jaar.

Twijfels

Mike Pyle, strateeg bij BlackRock Investment Institute, merkt op dat beleggers aan het twijfelen zijn. Ze hopen dat de Amerikaanse economie snel kan heropstarten maar vrezen dat de maatregelen nog een tijdje actief zullen blijven ter preventie van het verspreiden van het virus.

Markets have been torn between optimism on the tentative re-opening of some economies and caution on the still grim economic data.

Daarenboven heeft de WHO gemeld dat, landen die hun maatregelen hebben versoepeld, te maken hebben met een tweede golf van coronabesmettingen. Het is dus van cruciaal belang om geleidelijk aan terug te keren naar een normale situatie en dat kan lang aanslepen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger