We leven op dit moment in zware tijden. Het coronavirus weet er voor te zorgen dat een deel van de wereld op slot zit. En uiteraard heeft dat grote gevolgen voor de economie. Al weken verschijnen er dramatische economische cijfers. Ook geven steeds meer bedrijven winstwaarschuwingen af. Het is duidelijk geworden dat er steeds minder cadeautjes voor beleggers over blijven.

Steeds meer bedrijven moeten of hun hand ophouden bij de overheid, of bij de investeerders. In Nederland kan je bijvoorbeeld Air France KLM als voorbeeld nemen. De Nederlandse en Franse overheid geven gehoor aan de noodkreet van de luchtvaartmaatschappij, maar hier staan wel enkele voorwaarden tegenover.

Zijn aandelen nog interessant?

u

Ondertussen zien we dat de cadeautjes voor beleggers steeds minder worden. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van JP Morgan, te zien dat het beroemde inkoopprogramma van eigen aandelen steeds verder achterop raakt. En dat is ook niet verwonderlijk, want bedrijven houden het geld liever op dit moment in kas. Juist in deze tijd is de toekomst namelijk lastig te voorspellen.

Ook schrappen steeds meer bedrijven het dividend. Zelfs de traditionele ‘dividendaandelen’ verlagen hun winstuitkeringen, of zetten er een definitieve streep doorheen. Als deze trend langer weet stand te houden worden aandelen structureel minder interessant voor beleggers. Er staan immers steeds minder voordelen tegenover de risico’s die gepaard gaan met een investering.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar