Het gaat goed op de Amerikaanse beurzen, tijdens de handelssessie woensdag zijn verschillende beursindexen naar een nieuwe recordhoogte geklommen. De S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq Composite Index noteren momenteel aan hun hoogste koers ooit nog net voor de sluiting op donderdag 4 juli want dan vieren de Amerikanen hun ‘Independance Day’.

Als we naar de koersen van de Amerikaanse beursindexen kijken, dan kunnen we vaststellen dat het beurssentiment goed zit. Momenteel noteren de drie grootste Amerikaanse beursindexen aan een recordkoers. Beleggers namen nog snel hun posities in voor de sluitingsdag op Wall Street. Op donderdag 4 juli vieren de Amerikanen namelijk hun ‘4th of July’ of ‘Independance Day’.

CMC Markets analist David Madden ziet alvast dat het beurssentiment goed zit want op zich zijn er geen macro-economische gegevens die de stijging naar de recordkoersen rechtvaardigt. In tegendeel zelfs, de cijfers zijn aan de relatief zwakke kant. Investeerders laten zich hier niet door ontmoedigen, sterker zelfs, ze verwachten nu zeker dat de Federal Reserve gaat ingrijpen door de rentes te verlagen.

Recordkoersen

Deze aanpassing van het rentebeleid is een stimulus voor de Amerikaanse economie en een reden voor beleggers om nog meer kapitaal te verschuiven naar aandelen en fondsen. De S&P 500 steeg met 0,77 procent en noteert momenteel aan 2.995 punten, de hoogste koers in zijn bestaan.

Ook de Dow Jones en de Nasdaq Composite gingen hoger en sloten de handelsdag respectievelijk af aan 26.966 punten en 8.170 punten. Daarmee verpulveren de beursindexen hun recordkoersen die ze haalden begin mei dit jaar. De vooruitzichten zijn alvast positief gezien de omstandigheden.

Als de Federal Reserve de rentes effectief verlaagd en de handelsoorlog tussen de USA en China eind dit jaar wordt verholpen, dan ligt de weg naar nog hogere koersen wagenwijd open. Marktkenners verwachten alvast dat we gestaag zullen blijven stijgen zolang er niks schokkend gebeurt.

Bronnen: Beursduivel

Foto: George Hodan – PDP