Sinds het begin van dit jaar staan de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties al flink onder druk. En dat is natuurlijk te danken aan het gewijzigde monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Als gevolg van tegenvallende macrocijfers ziet de Fed zich genoodzaakt om een ‘ruimhartiger’ monetair beleid te gaan voeren. De dalende rentes kunnen echter mogelijk van korte duur zijn.

De kans op een renteverlaging tijdens het volgende rentebesluit van de Fed (deze maand) is inmiddels gestegen naar 100%. Met andere woorden rekenen de beleggers deze maand op een renteverlaging. De kans op een tweede renteverlaging dit jaar is daarnaast gestegen tot boven de 80%. En deze renteverwachtingen zitten uiteraard al verwerkt in de huidige rentes op de staatsobligaties.

Moeten we rekening houden met een stijgende rente?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie in een vrije val terecht is gekomen. De analisten van Nautilus Investment Research merken echter op dat een nieuwe bodem aanstaande kan zijn. Op dit moment wordt namelijk niet alleen de oude weerstandslijn getest als nieuwe steun, maar ook is er sprake van een positieve divergentie bij de RSI-indicator. Tot slot kan er ook steun gevonden worden bij het 61,8-Fibonacciniveau.

Wat dat betreft zou het dus goed kunnen zijn dat de rentes op de staatsobligaties binnenkort weer richting het noorden gaan. Helemaal indien de Fed onverwachts toch een hardere toon hanteert.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)