De Amerikaanse aandelenmarkten zijn de beursweek met verlies begonnen, de grote beursindexen verliezen gemiddeld 1,5 procent. Geen onlogische reactie want de vorige beursweek was behoorlijk goed. Beleggers nemen even wat winst om wellicht later deze week opnieuw in te stappen. In Europa gaat het dan weer beter, daar blijven de beurzen donkergroen.

We zien twee verschillende reacties op de beurzen in de Verenigde Staten van Amerika en Europa. In Europa hebben beleggers blijkbaar opnieuw hoop vermits de belangrijkste indexen donkergroen noteren, gemiddeld spreken we over een stijging van 1,50 procent.

Op de Amerikaanse aandelenmarkten is het anders en is de beursweek negatief begonnen, de beursindexen ginder noteren gemiddelde 2 procent lager. De Dow Jones noteert op het moment van schrijven 2,12 procent in het rood terwijl de S&P 500 met 1,72 procent daalt.

Het feit dat Amerikaanse beleggers hun aandelen ‘dumpen’ maandag, heeft te maken met de uitzonderlijke goede beursweek van vorige week. De S&P 500 ging vorige week met 12,1 procent omhoog en de Dow Jones deed het nog beter met een stijging van 12,7 procent.

Sterke beursweek

De reden waarom de Amerikaanse beurzen vorige week flink hoger gingen, heeft te maken met de betere vooruitzichten omtrent de Amerikaanse aanpak van het coronavirus. Maar ook het immense stimuleringspakket van de Amerikaanse centrale bank geeft beleggers goede moed.

With the timing of the reopening of the economy now being debated and the economic effects of the engineered shutdown still to be determined, we urge investors to remain wary but watchful as events unfold.

Marc Chaikin, CEO van Chaikin Analytics, waarschuwt beleggers echter dat ze niet te hard van stapel mogen lopen want hij verwacht dat de kwartaalcijfers teleurstellend gaan zijn waardoor aandelen weer een rake klap gaan krijgen. Het is dus een kwestie van voorzichtig te zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Geralt – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>