De afgelopen beursweek was bijzonder positief. De Dow Jones wist 100 punten te stijgen terwijl de S&P 500 zijn beste week had sinds november. Investeerders en beleggers voelen zich gesterkt door de positieve ontwikkelingen inzake de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Het beurssentiment lijkt te zijn gekeerd, echter valt dat nog af te wachten.

De hoofdrol voor de stijging van de afgelopen week is weggelegd voor de technologie-aandelen, voornamelijk dit segment wist goed te scoren. Het hielp de S&P 500 en Nasdaq alvast aan een stijging van minimum 2,9 procent. De Dow Jones wist echter maar 1,7 procent te stijgen, dat komt voornamelijk door de moeilijke beursweek die Boeing heeft gehad naar aanleiding van de crash.

Stijging

De Amerikaanse beurzen zijn sterk aan het presteren dit jaar, vanaf het begin tot en met nu noteren ze al gemiddeld 10 procent hoger. Dat is vooral te danken aan technologie-aandelen, zij gingen vorig week maar liefst 4,9 procent hoger met Nvidia als leider met een stijging van ongeveer 12 procent.

Volgens Michael Katz, managing partner bij Seven Points Capital, zijn er beleggers die wachten op een dip om in te stappen. Maar hij is van mening dat het momentum, zelfs bij minder goed nieuws inzake de handelsoorlog, stand zal houden de komende weken en maanden.

There’s less of a reason to sell; it’s more of a reason to just sit tight and see which way things go. Everybody is looking for a dip that’s not really coming.

Want de situatie omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China lijkt gestaag goed te komen, het uitstellen van de deadline is alvast een goed teken. Hij verwacht dat er een tijdelijke deal zal komen die uiteindelijk zal resulteren in een definitief handelsakkoord.

Bronnen: CNBC

Foto: AhmadArdity – Pixabay