De Dow Jones Industrial eindigde de handelsweek in het rood. De Amerikaanse beursindex wist geen enkele handelsdag positief af te sluiten. Het negatieve sentiment wordt veroorzaakt door economische twijfels over de Amerikaanse economie die onder andere veroorzaakt worden door het ’teleurstellende’ jobrapport, maar ook de aanhoudende delta variant.

Het ging niet zo goed op de Amerikaanse aandelenmarkten deze week. Verschillende grote beursindexen sloten de handelsweek negatief af, de Dow Jones verloor 2,2 procent terwijl de S&P 500 1,7 procent van zijn waarde verloor en de Nasdaq Composite 1,6 procent.

Er zijn verschillenden zaken die spelen op de beurzen waardoor beleggers eerder geneigd zijn om op de verkoopknop te drukken. Enerzijds is er het ’teleurstellend’ jobrapport van de vorige vrijdag. Anderzijds blijft de delta variant het herstel van de Amerikaanse economie bemoeilijken. En dan is er ook nog de stijgende inflatie waarmee de Fed worstelt.

Jack Ablin, CIO bij Cresset Capital Management, ziet vooral beleggers die zich zorgen maken om de hoge inflatie en wat de Amerikaanse centrale bank zal doen met hun monetair beleid.

It’s been a week that’s really taken its cue from the delta variant. Investors are wringing their hands over growth but are seeing higher inflation at the same time.

Geen zorgen

Toch zouden we ons geen zorgen hoeven te maken, aldus CIO van UBS Global Wealth Management Mark Haefele. Hij is er namelijk van overtuigd dat de aanpassingen van het monetaire beleid, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, gradueel zullen plaatsvinden.

The pace of policy changes will be gradual enough not to derail the economic recovery or the equity rally, while the differences between the more hawkish and more dovish central banks will create opportunities.

Haefele verwacht dat de centrale banken alles zullen doen om de economische groei te ondersteunen en de financiële markten niet te ontwrichten. En dat is gunstig voor aandelen, voornamelijk cyclische aandelen en waarde-aandelen. Ook Fundstrat’s Tom Lee is optimistisch en is er van overtuigd dat de beursmaand september hoge rendementen zal opleveren.

Bronnen: Hannah Miao & Pippa Stevens – CNBC

Foto: QuoteInspector.com

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>