Afgelopen vrijdag was een bijzonder positieve dag op de Amerikaanse aandelenmarkten, een verrassing voor beleggers en investeerders. Dankzij een sterke rebound van technologie-aandelen gingen alle hoofdindexen fors hoger. Analisten beweren dat de ‘sell-off’ langzaam maar zeker aan het stabiliseren is maar dat nog niet alle gevaren geweken zijn. 

De Dow Jones Industrial ging vrijdag met 1,3 procent hoger en sloot de handelsweek af aan 358,42 punten. Ook de S&P 500 en de Nasdaq composite gingen fors hoger, respectievelijk 1,6 en 2,26 procent. Het waren vooral de tech-aandelen die de leiding namen en de rest van de Amerikaanse aandelenmarkten mee op sleeptouw namen richting hogeren sferen.

Amazon en Apple behoorden tot de sterkste stijgers vrijdag, gemiddeld stegen deze aandelen met 3,10 procent. Ook Facebook, Netflix en Microsoft gingen fors hoger, allemaal meer dan 2 procent. Het technologie segment van de S&P 500 steeg vrijdag met 2,4 procent.

Mark Newton, econoom bij Newton Advisors, zei in een nota dat de verkoopgolf op de markten aan het stabiliseren is maar dat er nog geen signalen zijn die aantonen dat de rust effectief gaat wederkeren. Vandaar dat hij van mening is dat de trend ‘bearish’ blijft.

The sell-off has stabilized a bit over the last few days, but there are still no real signs of strength. Thus, the trend remains bearish and not much to bet on a rebound.

Cyclische aandelen

De rebound was wel noodzakelijk om beleggers en investeerders een positiever gevoel te geven. De S&P 500 is al vier weken op rij aan het dalen, de langste reeks sinds augustus 2019. De Nasdaq Composite wist vorige week wel opnieuw te stijgen, meer bepaald met 1,1 procent.

Analisten blijven echter voorzichtig met tech-aandelen. De strategie is alleszins gewijzigd, er wordt minder ingezet op technologie en meer op cyclische aandelen. Niet omdat strategen verwachten dat aandelen van technologiebedrijven zullen crashen, maar eerder omdat deze aandelen aan het pieken zijn en cyclische aandelen nu meer stijgingspotentieel hebben.

Bronnen: CNBC

Foto: Burak K – Pexels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>