amerika-crisis

Op dit moment lijkt alles weer helemaal snor te zitten in Amerika. De Amerikaanse economie is weer aan de betere hand en dat is onder andere goed zichtbaar aan de bedrijfsresultaten van de meeste Amerikaanse bedrijven. Deze bedrijfsresultaten zijn immers de afgelopen kwartalen flink verbeterd. In het begin van het jaar zag het er allemaal nog heel anders uit. De koude winter had er voor gezorgd dat het bedrijfsleven in Amerika even stil kwam te staan. Als gevolg van dit winterse weer konden de meeste bedrijven tijdens het eerste kwartaal niet overtuigen. Vanaf het tweede kwartaal kwam daar echter verandering in. De Amerikaanse macrocijfers verbeterde flink in waarde en als gevolg daarvan konden de bedrijfsresultaten uiteraard niet uitblijven. En dat gebeurde ook niet; ook de resultaten van de bedrijven verbeterden.

Is de Amerikaanse crisis achter de rug?

En daarmee lijkt dus alles weer helemaal op orde te zijn. De financiële crisis kunnen we inmiddels achter ons laten en we kunnen uitkijken naar betere tijden. Als we de Amerikanen mogen geloven: veel betere tijden.

probleem-amerika-rijk-arm

Toch moeten we niet te optimistisch worden. Op de grafiek hierboven is te zien dat de crisis grote sporen heeft nagelaten. De arme Amerikanen zijn als gevolg van de crisis hard geraakt en de afgelopen jaren is dat beeld alleen maar verder verslechterd. Het rijkste deel van de Amerikaanse bevolking is daarentegen weer op hetzelfde niveau als voor het begin van de financiële crisis. Het is dus duidelijk dat het verschil tussen arm en rijk in Amerika de afgelopen jaren flink is gegroeid. Hoe zal dat de komende jaren gaan? Bescherm altijd een deel van uw vermogen – Download de GOUDGIDS