De Amerikaanse economie heeft begin deze week sterker dan verwachte cijfers laten zien. Aankopen van consumenten stegen met 0,4 procent. Deze werden vooral gedreven door meer aankopen van voertuigen zei het Commerce Department. De cijfers zijn beter dan verwacht, want economen verwachtten een stijging van 0,1 procent.

Bovendien stegen de verkopen met 0,7 procent als je voedsel, auto’s, brandstof en bouwmaterialen uit de cijfers zou halen. Dat is een sterk signaal. Als gevolg hiervan stegen de rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Op een 10-jarige lening aan de Amerikaanse staat krijg je als belegger nu 2,1 procent. Ook steeg de rente op obligaties met een looptijd van 2 jaar naar 1,86 procent.

Rente waarschijnlijk wel omlaag deze maand

De rentes stijgen dus, terwijl de markt breed verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente deze maand zal verlagen. De consensus van de markt ligt zelfs op 100% voor een rente verlaging in juli. Dat blijkt uit data van CME Group. Kevin Giddis, senior manager van obligatiemarkten bij Raymond James, ging op de situatie in:

De economische data van vandaag verandert niet perse iets aan de verwachting van de FOMC later deze maand (een rente verlaging van 25 basispunten). Wel suggereert de data dat de Amerikaanse economie niet op het punt staat om in een recessie te raken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!