Al 121 maanden is er sprake van een economische groei in Amerika. Nog nooit hield de economische groeicyclus zo lang stand. En Donald Trump is van plan om deze groei door te trekken richting de verkiezingen van volgend jaar. Gaat hem dat ook daadwerkelijk lukken?

De groei van de Amerikaanse economie is nog steeds indrukwekkend te noemen. Zeker gezien het feit dat de Amerikanen in een heftige handelsstrijd zijn beland met de Chinezen. Opvallend genoeg lijkt de Amerikaanse economie hier nog de minste hinder van te ondervinden.

Trump wil Amerikaanse groei (kunstmatig) intact houden

Ryan Detrick, van LPL Research, deelde onlangs op Twitter de bovenstaande staafgrafiek. Op deze grafiek is te zien dat er al ruim 121 maanden sprake is van een Amerikaanse groei. En daarmee werd het record uit de late jaren ’90 verbroken. Nog nooit eerder hield de economische expansie zo lang stand.

Donald Trump zal er uiteraard alles aan doen om deze groei intact te houden. Volgend jaar staan namelijk de Amerikaanse verkiezingen op het programma en de president wil voorkomen dat de economie voor die tijd in een recessie beland. En dat is ook precies de reden waarom Trump op dit moment zoveel druk uitoefent op de Amerikaanse centrale bank. De Fed moet immers, door middel van een renteverlaging, bijdragen aan het in stand houden van de huidige economische expansie.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>