De goudprijs wist onlangs een belangrijke weerstandszone te doorbreken. Voor het eerst sinds lange tijd wist de goudprijs weer boven de grens van $ 1.400 uit te komen. Ook de goudmijnaandelen wisten te profiteren van de stijging bij de goudprijs. Toch is bij de goudsector nog geen sprake van een opwaartse uitbraak.

De goudsector is tot nu toe bezig aan een fantastisch beursjaar. Net als de aandelenmarkten wist de prijs van het gele edelmetaal tijdens de eerste zes maanden van het jaar fors in waarde te stijgen. En dat kwam voor veel beleggers als een complete verrassing, want het merendeel van de beleggers had de goudsector al de rug toegekeerd. Door de stijging van de afgelopen maanden is de goudsector echter weer terug op de kaart gezet.

Goudmijnaandelen beschikken nog over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat het échte goudspektakel mogelijk nog moet losbarsten. Zo is op de grafiek te zien dat de toonaangevende goudmijnaandelen ETF (GDX) nog steeds te maken heeft met de weerstandslijn die al ruim 3 jaar een struikelblok vormt voor de goudstieren. Daarnaast ligt rond deze weerstandslijn ook het 61,8% Fibonacciniveau dat binnen de technische wereld bekend staat als een belangrijk grens.

Mochten de goudstieren boven deze weerstandslijn komen, dan ligt de weg open richting het hoogtepunt uit 2016. En dat betekent vanaf de huidige koers gerekend nog een potentieel van ruim 20%. Beleggers lijken er dus verstandig aan te doen om de goudsector nauwlettend in de gaten te houden. De goudsector is namelijk een van de weinige sectoren die nog wel beschikt over voldoende groeipotentieel.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!