Aan optimisme op Wall Street is op dit moment geen gebrek. De Amerikaanse aandelenmarkten zijn bezig aan een indrukwekkende recordrace en dat hadden maar weinig analisten aan het begin van dit jaar zien aankomen. De Amerikaanse huishoudens lijken ook steeds meer te willen profiteren van deze Bull Market, want er worden steeds meer posities ingenomen.

Niet alleen in Amerika is er op dit moment sprake van een uitzinnig optimisme. Ook op de Europese beursvloer is er sprake van een zonnige stemming. De Europese economie draait eindelijk weer op volle toeren en de Europese consumenten zijn daardoor weer positief gestemd. En een groeiend consumentenvertrouwen heeft uiteraard positieve gevolgen voor de economische groei.

Amerikaanse huishoudens geloven heilig in stijgende beurskoersen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat er een gevaarlijke situatie is ontstaan. Alleen in het jaar 2000 zaten de Amerikaanse huishoudens immers zo sterk gepositioneerd in Amerikaanse aandelen. Op dit moment zit bijna 36% van de totale financiële middelen van de Amerikaanse huishoudens belegd in aandelen.

Gezien het verleden is het erg gevaarlijk als er sprake is van een extreem optimistische stemming onder de beleggers. Dit beursfeestje kan daardoor aflopen met een gigantische kater. Wees daar op voorbereid!

NIEUW: Slim Beleggen – Het boek!

Vandaag presenteren met de nodige trots, ons eerste boek, met de ondubbelzinnige titel ‘Slim Beleggen’. De auteur van dienst, is tevens de oprichter van Slim Beleggen: Nico Pantelis. Via de methode van een kookboek, schrijft Nico Pantelis gerechten voor ieder type belegger. Van beginnend en onervaren, tot de beste experts. Van dagelijkse kost, tot een sterrenmenu. Wie kan leren koken, kan ook leren beleggen.

Bestel hier uw versie van ‘Slim Beleggen’ – Het Boek