De Amerikaanse jobmarkt heeft in november de verwachtingen flink overtroffen. Er werden maar liefst 266.000 jobs gecreëerd en de werkloosheid viel naar 3,5 procent. Economen op Wall Street hadden verwacht dat er ‘maar’ 187.000 nieuws jobs gingen bijkomen, dat bleek dus een gemakkelijk doel te zijn. De Amerikaanse economie lijkt zijn rug te rechten.

Het lijkt er op dat de Amerikaanse economie aan het aanslaan is, in november werden er namelijk veel meer jobs gecreëerd dan economen hadden verwacht. Er werden 266.000 nieuwe jobs gecreëerd en de werkloosheid daalde naar 3,5 procent. Economen zijn verbaasd over de cijfers gezien zij hadden verwacht dat er ‘maar’ 187.000 nieuwe jobs gingen bijkomen.

Aandelen ging hoger na de bekendmaking van het jobrapport, beleggers en investeerders zien dit als een teken dat de Amerikaanse economie goed blijft draaien ondanks de handelsoorlog met China. Larry Kudlow, Directeur van de Nationale Economische Raad van de Verenigde Staten, benadrukt dat de Amerikaanse economie zeer sterke cijfers kan voorleggen.

Bottom line, America is working. These are very strong numbers. These are happy numbers, these are sunny Friday numbers.

Recessie?

November is de tweede beste maand van het jaar, in januari was de jobcreatie zelfs nog meer. Toen wist de Amerikaanse economie maar liefst 312.000 jobs te creëren. Ook de werkloosheid zit op een strak niveau. Het cijfer is gedaald van 3,6 naar 3,5 procent en meteen ook het laagste niveau sinds 1969. Een behoorlijk goed rapport dus.

Today’s job report, more than any other report in recent months, squashed any lingering concerns about an imminent recession in the US economy. Employment growth also shows no signs of slowing further despite the historically low unemployment rate.

Deze cijfers doen beleggers en investeerders opnieuw vertrouwen krijgen in de Amerikaanse economie. De zorgen omtrent een recessie zullen nu wel stilletjes aan zijn weggeëbd. Het is nu natuurlijk de vraag of hier een vervolg aan gebreid kan worden op korte en lange termijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS