Tijdens de laatste twee handelsdagen van de week wist Wall Street een groot deel van de koersschade te repareren. Op dit moment is bijvoorbeeld de S&P 500 index niet ver verwijderd meer van een nieuwe recordkoers. Toch laat een belangrijke grafiek zien dat we rekening moeten houden met een beurscorrectie.

De laatste beursweken van het jaar zijn aangebroken. Traditioneel gezien weten de beurzen vaak goede zaken te doen tijdens de laatste weken van het jaar. Met name de laatste twee handelsweken van het jaar verlopen vaak erg goed. Op korte termijn zouden de aandelenmarkten nog geconfronteerd kunnen worden met een (kortstondige) beurscorrectie.

Wall Street kan geconfronteerd worden met een beurscorrectie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Tomasz Hondo, is te zien dat er tijdens de laatste handelsdagen een serieuze divergentie is ontstaan tussen de koers van de S&P 500 index en de koers van de andere indices (niet-VS). Een dergelijke divergentie was bijvoorbeeld ook zichtbaar aan het einde van juli en aan het begin van mei. Tijdens beide keren werd Wall Street niet veel later geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een beurscorrectie?

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS