De wereldwijde aandelenmarkten hebben tijdens de afgelopen vier handelsweken het nodige terrein moeten inleveren. Deze daling is voor een groot deel te danken aan de opgelaaide handelsspanningen tussen de VS en China. En de kans is groot dat deze daling nog niet aan haar einde is gekomen.

De maand augustus was niet bepaald een rooskleurige maand voor de beurzen. Tijdens de afgelopen weken hebben de meeste aandelen namelijk fors terrein moeten inleveren. De positieve uitschieters waren de goud- en zilveraandelen. Deze aandelen wisten immers juist te profiteren van de onrust op de beurzen.

Moeten we vrezen voor een nieuwe Bear Market?

Volgens een bekende technische analist moeten beleggers rekening houden met een verdere beursdaling. Northman Trader deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Amerikaanse obligatiemarkt waarschuwt voor een forse beursdaling. We zien op dit moment namelijk dezelfde waarschuwingssignalen ontstaan als in de jaren 2000 en 2007. En destijds belandden de wereldwijde aandelenmarkten niet veel later in een nieuwe Bear Market.

Moeten we nu opnieuw rekening houden met een nieuwe Bear Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)