Donald Trump is er van overtuigd dat de VS als winnaar uit de handelsstrijd zal komen. Volgens de president van de VS wordt de Chinese economie immers harder getroffen dan de Amerikaanse economie. Toch doet Trump er verstandig aan om de kracht van de Amerikaanse economie niet te overschatten.

Tijdens de afgelopen weken zijn er tal van macrocijfers verschenen vanuit de VS. En over het algemeen valt te zeggen dat de Amerikaanse economie nog steeds uitstekend presteert. Eigenlijk nog beter dan waar de gemiddelde econoom op gerekend had. Met andere woorden lijkt de Amerikaanse economie vooralsnog weinig hinder te ondervinden van het handelsgevecht met de Chinezen.

Trump zal mogelijk water bij de wijn moeten doen

De vraag is alleen of de Amerikaanse economie ook de komende tijd het hoofd boven water weet te houden. Volgens de economen van Macrobond and Nordea kan met name de Amerikaanse productiesector het de komende tijd lastig gaan krijgen. Zij deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Philadelphia Fed leading-lagging parts weinig goeds voorspellen voor de Amerikaanse productiesector. Gemiddeld loopt deze indicator 10 maanden voor op het productie PMI-cijfer. Dat zou betekenen dat de Amerikaanse productiesector later dit jaar te maken gaat krijgen met een notering van onder de 50. En een dergelijke notering impliceert krimp.

Gezien de Amerikaanse verkiezingen van volgend jaar, zou het dus goed kunnen zijn dat Trump later dit jaar nerveus begint te raken. Trump wil er immers alles aan doen om een economische tegenslag te voorkomen. Mogelijk zal hij, en dus niet Xi Jinping, noodgedwongen water bij de wijn moeten doen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar