Lang leek het er op dat de Amerikaanse economie het hoofd boven water wist te houden. Ondanks de aanhoudende handelsoorlog met China, bleef de Amerikaanse economie goed presteren. Toch zijn er tijdens de afgelopen maanden wat scheurtjes in het economische beeld ontstaan. En met name de Amerikaanse productiesector voorspelt onheil voor Wall Street.

De Amerikaanse productiesector staat op dit moment flink onder druk. En dat is ook niet verwonderlijk, want de wereldwijde productiesector heeft het op dit moment lastig. En dat heeft alles te maken met het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump. Daarnaast vormt de dure dollar ook een belemmering voor de Amerikaanse productiesector.

Deze grafiek wijst richting een nieuwe Bear Market

Uit de meest recente macrocijfers blijkt dat de ISM Manufacturing New Export Orders Index is gedaald naar een stand van -15. Dit is de laagste notering sinds de financiële crisis. De mannen van Macrobond and Nordea laten weten dat deze index weinig goeds voorspelt. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat deze index normaliter twee maanden vooruitloopt op de beursprestatie van Wall Street. Deze correlatie is op de bovenstaande grafiek perfect in beeld gebracht.

Concreet betekent dit dat de New Export Orders Index ons waarschuwt voor lagere beurskoersen. Volgens deze index zouden we de komende tijd zelfs geconfronteerd kunnen worden met een gigantische beursdaling.

Een nieuwe Bear Market ligt op de loer.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)