De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung waarschuwt voor hun bedrijfsresultaten van het derde kwartaal. Ze vermoeden dat hun winst met 56 procent is gedaald in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. Concreet betekent dit dat ze ‘slechts’ 6,4 miljard dollar winst hebben gedraaid het afgelopen kwartaal in plaats van 14,6 miljard dollar.

Het Zuid-Koreaanse Samsung is de grootste smartphoneproducent ter wereld, maar ze zijn uiteraard ook bekend voor andere producten zoals televisietoestellen, koelkasten en allerlei andere huishoudtoestellen. Ondanks hun positie op de markt zijn hun bedrijfsresultaten voor het derde kwartaal dit jaar flink gezakt ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar.

Ze verwachten ‘slechts’ 6,4 miljard dollar winst te hebben gemaakt de afgelopen drie maanden tijdens het derde kwartaal, dat is een daling van 56 procent ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Toen wist het bedrijf nog een slordige 14,6 miljard dollar winst te maken.

Vraag en aanbod

Eind deze maand zullen ze hun resultaten officieel publiceren. Indien de winst effectief halveert, is dit het derde kwartaal op rij dat dit gebeurt. Net zoals andere chipmakers, ondervindt Samsung problemen op de markt die nu al een jaar lang aanslepen. Er is namelijk minder vraag.

Volgens Sanjeev Rana, senior analist bij CLSA, is dit effectief een probleem die de hele sector beïnvloedt maar er is volgens hem licht aan het einde van de tunnel. De vraag en aanbod gaat de komende periode opnieuw in evenwicht geraken tot grote opluchting van de sector.

It looks like things are improving. DRAM and NAND inventories at the supplier and customer level are declining. NAND prices have started moving up and I think DRAM prices should also follow in a matter of one to two quarters.

Analist Rana beaamt dat het Samsung minder goed draait de afgelopen kwartalen, maar hij verwacht ook dat 2020 een goed jaar gaat worden voor de bedrijfsresultaten van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant en algemeen gezien ook voor de gehele sector.

Bronnen: CNBC

Foto: Omar Markhieh – Pexels

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger