Apple is één van de belangrijkste Amerikaanse technologiebedrijven

Op technologisch vlak heeft de Verenigde Staten momenteel nog altijd een overwicht maar dat betekent niet dat de rest van de wereld stil zit. Bedrijven als Microsoft, Google, Apple, IBM, Yahoo, etc.  trekken momenteel aan de touwtjes maar niets zegt dat dit altijd zo zal blijven. Japan is daar een goed voorbeeld van.

In de jaren 90 van de vorige eeuw was het land van de rijzende zon richtinggevend in de sector van de consumentenelektronica maar de Japanse bedrijven hebben hun marktleiderschap niet kunnen vasthouden. Op een bepaald moment ontstaat er een soort gevoel van zelfvoldoening en dat is een gevaarlijke situatie. Volgens het nieuwsagentschap Xinhua kan hetzelfde gebeuren met de Amerikaanse technologiebedrijven. Volgens Xinhua kan China in oktober uitpakken met een eigen operating system dat het leven van met name in dit geval Microsoft, Google en Apple erg zuur kan maken in de komende jaren.

Amerikaanse technologiebedrijven hebben achterstand in te halen

Computer technologie is in de toenemende mate een haard van onbehagen tussen China en de U.S. geworden, onder andere vanwege de problemen rond cyber security. Het is de bedoeling van de Chinese regering om uit te pakken met een systeem dat op dezelfde hoogte geplaatst kan worden als Windows of Android. Het systeem zou eerst geïmplenteerd worden op desktops en vervolgens op mobiele toestellen. Volgens waarnemers kunnen de Amerikaanse sancties tegen China aangekondigd zich uiteindelijk tegen de U.S. kunnen keren. Want door het ontwikkelen van eigen technologie verliezen de Amerikaanse bedrijven een belangrijke afzetmarkt. People’s Post and Telecommunications News maakte melding van het nieuws en verklaarde in zijn begeleidende commentaar dat de al bestaande Chinese operating systems inferieur van kwaliteit waren ten opzichte van de Amerikaanse, maar dat daar met de nieuwkomer verandering in zou komen. De Amerikaanse bedrijven dreigen dus achterop te raken, ze hebben nu al een achterstand in te halen. Of die opgehaald zal kunnen worden, moet nog afgewacht worden. Klik hier voor meer info over de laatste evoluties in de technologiesector