Tijdens de afgelopen handelsdagen werd er weer volop feest gevierd op de beursvloer. Met name in Amerika lijkt de feestpret maar niet te bederven te zijn. Zo wist de S&P 500 index de psychologische grens van 2.500 punten te doorbreken. Al deze recordkoersen hebben duidelijk effect op de toekomstverwachtingen van de Amerikaanse beleggers.

De University of Michigan verricht elke maand een onderzoek om in kaart te brengen hoe de doorsnee Amerikaan denkt over de aandelenmarkt. En het belangrijkste: hoe hij/zij verwacht dat de beurs in de nabije toekomst zal gaan presteren. En uit het meest recente onderzoek kwam naar voren dat de Amerikanen sinds de start van het onderzoek nog nooit zo ‘Bullish’ gestemd zijn geweest.

Amerikanen rekenen op een verdere beursstijging

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Op dit moment denkt 65% van de respondenten dat de aandelenmarkten over een jaar hoger zullen staan.

De contraire beleggers zullen van mening zijn dat dit onderzoek duidelijk maakt dat er slechte tijden op komst zijn. Toen het grootste deel van de mensen immers in het verleden optimistisch gestemd was over de toekomst van de aandelenmarkten, lieten de indices vaak het tegendeel zien. We zijn in ieder geval gewaarschuwd voor het extreme optimisme dat heerst onder een grote groep beleggers.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)