Netflix is in enkele jaren uitgegroeid tot dé speler op de markt als het gaat om televisie kijken. De meeste jongeren spenderen op dit moment meer tijd aan het staren naar Netflix, dan naar het staren naar de traditionele televisie. Ook de oudere mensen hebben hun weg naar Netflix gevonden.

Er zijn meerdere redenen te geven waarom mensen op dit moment Netflix verkiezen boven de rest. Zo heb je bij Netflix bijvoorbeeld geen last van irritante reclames. Daarnaast biedt het mediaplatform een breed scala aan films en series. Netflix heeft in het bijzonder een goede slag geslagen met haar eigen Netflix-series. En ook de kosten voor een abonnement zijn voor veel mensen niet schrikbarend.

De meeste Amerikanen zijn lyrisch gestemd over Netflix

Zakenbank Cowen & Co. heeft een onderzoek gehouden onder 2500 Amerikanen om er achter te komen hoe populair Netflix eigenlijk is. De resultaten van dit onderzoek zijn op de bovenstaande grafiek (The Daily Shot) in beeld gebracht. Uit het onderzoek komt naar voren dat gemiddeld gezien de ondervraagde Amerikanen het liefst kijken naar Netflix. Dit percentage ligt namelijk op 27,2% (hoogste van allemaal). Bij de jongeren is deze trend nog beter zichtbaar, want daar geeft 39,7% van de respondenten aan dat het Netflix verkiest boven de rest.

Uiteraard zag dit beeld er enkele jaren geleden nog compleet anders uit. Wat dat betreft opereert Netflix dus wel binnen een markt die door de jaren heen snel is veranderd. Tot nu toe lijkt Netflix behoorlijk goed om te kunnen gaan met die druk.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.