De laatste jaren ging het economisch gezien voor de wind. De Amerikaanse centrale bank, de Fed, verhoogd de rente naar iets meer dan 2 procent, wat duidt op een sterke economie. Toch zet de Fed deze koers niet door, althans dat gelooft de markt. We mogen ons dus weer opmaken voor lage rentes, en dat is heel erg goed nieuws voor een bepaald soort aandelen.

Tenminste dat stelt Robert Ross, senior aandelenanalist bij Mauldin Economics. Volgens de analist is het nu, met de aankomende rente verlaging, de ideale tijd om dividendaandelen te kopen.

En een recente grafiek van van Jeroen Blokland op twitter benadrukt nog maar eens dat de kans op een rente verlaging is gestegen. De markt is er nu maar liefst 91 procent zeker van dat de Amerikaanse rente in september omlaag zal gaan.

Het enorme voordeel van dividendaandelen

Volgens Ross zijn er drie instrumenten die een belegger een gestaag inkomen kunnen bieden, namelijk: een spaarrekening met een bepaalde looptijd, obligaties en dividendaandelen.

Het rendement van de eerste twee is gekoppeld aan de rente die de Fed zet in de markt. En aangezien deze gaat dalen, zullen dividendaandelen het beter doen, volgens Ross.

Ross geeft als voorbeeld de Vanguard High Dividend Yield Index. Deze keert een dividendrendement uit van 3 procent. Dat is nu al ruim een half procent hoger dan een spaarrekening in de Verenigde Staten en ruim een procent hoger dan een 10-jaars treasury. En dat wordt waarschijnlijk nog meer.

Kijk naar vastgoedfondsen

Maar er zijn volgens Ross ook sectoren die van de rente verlaging zullen profiteren. Bijvoorbeeld vastgoed. Ross stelt dat dit een sector is waar men veel kapitaal, en dus ook schuld, nodig heeft. Door de lagere rente zal de schuldenlast verminderen en daardoor zal de winst stijgen.

Bron: Mauldin Economics

Foto: iStock