Het beleid van de centrale banken weet er voor te zorgen dat er enorm veel geld richting de financiële markten stroomt. Uiteraard is het de bedoeling dat dit geld met name in de reële economie terechtkomt, maar het is sterk de vraag of dat daadwerkelijk gebeurt. Ondertussen komt er wel steeds meer geld in omloop en dat kan uiteindelijk een hogere inflatie aanwakkeren.

Aan het begin van de coronacrisis liepen de wereldwijde rentestanden sterk terug als reactie op het ruimhartige beleid van de centrale banken. Inmiddels is dat beeld compleet veranderd. Zo zitten de Amerikaanse rentestanden al enkele weken in de lift en dat heeft alles te maken met de inflatieverwachtingen van de analisten.

Beleggers moeten wennen aan een hogere inflatie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de verwachting voor de Amerikaanse inflatiestand tijdens de afgelopen maanden drastisch is veranderd. Tijdens de coronacrisis werd er nog gerekend op een inflatie van 1%, maar inmiddels zit de gemiddelde verwachting van analisten al boven de 2%.

Voor beleggers kan er, indien de inflatieverwachtingen waarheid worden, een interessante tijd gaan aanbreken. Tijdens de afgelopen jaren zijn we immers geconfronteerd met een historisch lage inflatie, maar dat zou tijdens de komende jaren compleet kunnen gaan veranderen. En dat zal mogelijk ook nieuwe beleggingskeuzes teweeg gaan brengen.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven