De beleggers die al wat langer meelopen kunnen zich het beursjaar 2000 vast nog goed herinneren. Tijdens dit memorabele jaar werden de beurzen geconfronteerd met een stevige daling. Ook in het jaar 2001 werd er een vervolg aan deze dalende beweging gegeven. En mogelijk gaan we dit jaar een herhaling van het jaar 2000 zien.

Al wekenlang zitten de wereldwijde beurzen in de lift. Ook in Europa wisten diverse beurzen tijdens de afgelopen weken te stijgen naar nieuwe recordkoersen. En dat was hard nodig, want tijdens de afgelopen maanden wisten de Europese beurzen beduidend minder goed te presteren dan de Amerikaanse beurzen. Toch is het nog maar zwaar te betwijfelen of de beursrally ook tijdens de komende maanden stand weet te houden.

Moeten groeiaandelen vermeden worden?

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de kans aanwezig dat het jaar 2000 gaat herleven. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat de Nasdaq 100 / Russell 2000 Ratio onlangs wist te stijgen naar de hoogste stand sinds het jaar 2000. En dat maakt duidelijk dat de techindex tijdens de afgelopen jaren een beduidend betere prestatie wist af te leveren dan de Russell 2000 index.

Op de grafiek is echter ook te zien dat er onlangs een hoogtepunt bereikt werd. En vooralsnog lijkt dat sterk op de beweging die ook vanaf de top uit het jaar 2000 zichtbaar was. En mocht inderdaad hetzelfde scenario als destijds waarheid worden, dan lijken beleggers er verstandig aan te doen om hun groeiaandelen in te leveren voor waarde-aandelen. Tijdens de beurscrash van 2000-2001 wisten die aandelen immers te ‘outperformen’.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis