De vooruitzichten op de aandelenmarkten zijn niet zo positief gezien de torenhoge inflatie, de centrale banken die de rentes verhogen en de energiecrisis. De Amerikaanse beurzen gingen vrijdag opnieuw een stukje lager en konden dus niet herstellen van de zware ‘sell-off’ van donderdag. Toch zijn er vijf aandelen waar analisten op durven gokken in deze tijden.

Het zijn mindere tijden op de markten, zoveel is duidelijk. Beursindexen hebben dit jaar veel van hun waarde verloren en dat is niet abnormaal gezien de omstandigheden. Toch moeten we volgens analisten verder kijken, want historisch gezien komt er altijd een periode van herstel. Enkele analisten op Wall Street proberen door de storm heen te kijken en richten hun vizier op sterke bedrijven waarvan ze een sterk herstel verwachten.

Aandelen

Het eerste aandeel/bedrijf waar men vertrouwen in heeft, is Apple. Dit technologiebedrijf heeft geen introductie nodig. Het bedrijf weet elk jaar opnieuw sterk uit te pakken met nieuwe producten. Analisten voorspellen dat Apple dit jaar opnieuw zal herstellen richting de 174 dollar. Op dit moment noteert het aandeel aan 150 dollar, 17 procent lager dan begin dit jaar.

Men is ook optimistisch over chipmaker Nvidia. Analist Vijay Rakesh had gesprekken met enkele top officials van het bedrijf, het was voor hem duidelijk dat Nvidia positieve vooruitzichten heeft. Hij plakt daarom een koersdoel van 225 dollar voor dit jaar, een stijging van 70 procent ten opzichte van het huidige niveau.

Verder is men ook positief over de aandelen van energiebedrijven Devon Energy en EQT Corporation. Beide bedrijven zijn sterk aan het profiteren van de hoge olie- en gasprijzen. De situatie op de energiemarkt is pijnlijk voor bedrijven en gezinnen, maar het is bijzonder gunstig voor bedrijven die actief zijn in de sector. Analisten voorspellen dat het aandeel van Devon zal stijgen naar 91 dollar en dat van EQT naar 57 dollar.

Bronnen: TipRanks.com staff – CNBC

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>