Het cijferseizoen is aangebroken. Tijdens de komende weken zullen diverse grote beursgenoteerde bedrijven hun kwartaalcijfers publiceren. Deze resultaten zullen duidelijk maken welke bedrijven op dit moment in zwaar weer zitten. Opvallend genoeg zien steeds meer analisten licht aan het einde van de tunnel.

De verwachtingen voor het tweede kwartaal zijn niet hooggespannen. De meeste analisten rekenen op tegenvallende winstcijfers. De gevolgen van de coronacrisis zullen immers in bijna elke sector voelbaar zijn geweest. Beleggers zullen met name aandacht moeten schenken aan de kapitaalspositie van bedrijven. Juist in deze tijd is het belangrijk dat bedrijven over voldoende liquide middelen beschikken.

Analisten beginnen voorzichtig aan optimistisch te raken

Opvallend genoeg raken steeds meer analisten optimistisch gestemd over de aankomende kwartalen. In het bijzonder geldt dit voor Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Matthew Miskin, te zien dat de toekomstige winstverwachting voor het gemiddelde aandeel binnen de S&P 500 index naar boven toe is bijgesteld. En dat is opvallend, want het coronavirus is nog steeds in alle hevigheid aanwezig binnen de Amerikaanse landsgrenzen.

Ondanks het voorzichtige optimisme onder analisten, doen beleggers er verstandig aan om hun huiswerk goed bij te houden. Zoals gezegd dient met name de aandacht uit te gaan naar de financiële positie van bedrijven. Er hangen namelijk nog genoeg donkere wolken boven de financiële markten.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar