Webgigant Amazon wist afgelopen donderdag nabeurs uit te pakken met fantastische kwartaalcijfers. In het eerste kwartaal zag het Amerikaanse bedrijf haar winst meer dan verdubbelen. En deze resultaten waren beter dan waar analisten vooraf op gerekend hadden. En dat weet zonder twijfel te leiden tot extra optimisme onder analisten.

Tijdens het afgelopen jaar zijn beleggers meermaals gewaarschuwd voor mogelijk tegenvallende resultaten in het jaar 2019. Als gevolg van de teruglopende groei van de wereldeconomie zou het gros van de bedrijven geconfronteerd worden met tegenvallende winstcijfers. Amazon wist deze onheilspellende dans duidelijk te ontspringen. De webgigant zag haar omzet ten opzichte van vorig jaar met meer dan 17% stijgen. De stijging van de nettowinst van 1,6 miljard dollar tot 3,6 miljard dollar is eveneens indrukwekkend te noemen.

Alle geïnterviewde analisten geven een koopadvies af voor Amazon

Uit onderzoek van FactSet blijkt dat analisten nog nooit zo optimistisch gestemd waren over het aandeel Amazon. De ‘beurslieveling’ weet al jaren hoge ogen te gooien op Wall Street en daar was afgelopen week opnieuw sprake van. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat alle geïnterviewde analisten door FactSet een koopadvies hadden uitstaan. En die 100%-score is al twee maanden van kracht.

Het gemiddelde koersdoel van de analisten ligt op $ 2.128,32. Dat koersdoel ligt ongeveer 10% boven het huidige niveau. Wat dat betreft zijn de analisten dus van mening dat beleggers nog enig rendement kunnen ophalen door te investeren in de webgigant.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.