Het aandeel Tesla beleeft zware tijden. Tegenvallend nieuws over de autoproductie wist tijdens de afgelopen handelsweken te leiden tot een extra koersdreun. Daarnaast verscheen de CEO van Tesla, Elon Musk, ook meermaals negatief in het nieuws. Kunnen we rekenen op een aanhoudende dalende beweging bij Tesla, of is het aandeel rijp voor een herstelbeweging?

Sinds medio december is er al sprake van een dalende beweging bij het aandeel Tesla. In vijf maanden tijd is het ‘geliefde’ aandeel ruim 30% aan beurswaarde kwijtgeraakt. En steeds meer beleggers beginnen te twijfelen over de toekomstkansen van de elektrische autofabrikant. Tesla kent op dit moment namelijk grote concurrentie van de traditionele autofabrikanten, zoals BMW, Mercedes en Volkswagen. Volgens analisten begint Tesla langzaam maar zeker haar ‘koppositie’ op het gebied van elektrische auto’s kwijt te raken.

Aandeel Tesla komt bij een belangrijke steungrens terecht

Afgelopen week wist het aandeel voor het eerst sinds lange tijd onder de grens van $ 250 te duiken. Deze daling was te danken aan tegenvallende kwartaalcijfers. Tijdens het eerste kwartaal wist de omzet te dalen met 37,5%. Deze omzetdaling wist opnieuw te leiden tot megaverliezen. Ondanks het feit dat megaverliezen niet nieuw zijn voor Tesla-beleggers, lijkt hun geduld op dit moment wel op de proef gesteld te worden. En bij sommige beleggers is het geduld duidelijk op.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Cam Hui, is te zien dat het aandeel mogelijk rijp is voor een herstelbeweging. Zo is op de grafiek te zien dat een belangrijke steungrens genaderd is. Tevens is het aandeel bij een belangrijke steungrens aangekomen als de prestatie van het aandeel wordt afgezet tegenover de prestatie van de S&P 500 index. Beide steunlijnen wisten tijdens de afgelopen drie jaar telkens steun te bieden.

Is dat deze keer anders?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.