Op de beursvloer wordt vaak gezegd dat resultaten uit het verleden geen enkele garantie geven voor resultaten die in de toekomst behaald gaan worden. Toch komt het regelmatig voor dat soortgelijke situaties zich herhalen. En ook de huidige koersbeweging heeft wel erg veel weg van een koersbeweging die we al eerder hebben gezien.

De beleggers die al wat langer meelopen, kunnen zich vast nog wel het jaar 1990 herinneren. In dat jaar wist de Japanse beurs een stevige top neer te zetten en uiteindelijk volgde er een lange daling die pas in het jaar 2009 ten einde kwam. In deze periode werd de Japanse economie ook geteisterd door een diepe crisis waarbij de wereld voor het eerst te zien kreeg wat ‘deflatie’ met een economie kan doen.

Gaat Wall Street binnenkort te maken krijgen met een crash?

Verrassend genoeg laat Jesse Felder, van The Felder Report, weten dat er op dit moment een sterke correlatie is tussen de S&P 500 index en de Nikkei index in de periode 1988-1990. Op de bovenstaande grafiek is het verband in beeld gebracht. Volgens de mannen van Nautilus Research bedraagt de correlatie 98%.

Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat Wall Street daadwerkelijk geconfronteerd gaat worden met een crash, maar deze correlatie is vooralsnog behoorlijk indrukwekkend te noemen. Wat dat betreft lijkt het dus geen overbodige luxe te zijn om de komende tijd wat voorzichtig te werk te gaan.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)