Op Wall Street lijkt de stier wel onvermoeibaar te zijn. Al het hele beursjaar worden we getrakteerd op stijgende beurskoersen en de recordregen die daarbij gepaard gaat lijkt wel onuitputtelijk te zijn. Toch moeten we de realiteit niet uit het oog verliezen. Er verschijnen immers ook steeds meer signalen die er een stuk minder rooskleurig uitzien.

De mannen van ‘The Daily Shot’ merkte onlangs op dat de S&P 500 index al ruim een jaar sterk correleert met een ETF die zich bezighoudt met hoogrentende obligaties. Toch is er onlangs een abrupt einde gekomen aan deze sterke correlatie. Betekent dit dat we moeten vrezen voor een beursdaling?

Heeft Wall Street haar beste tijd gehad?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is de sterke correlatie tussen de S&P 500 ETF en de iShares High Yield ETF in beeld gebracht. Op deze grafiek is ook te zien dat de laatstgenoemde ETF de afgelopen weken blootgesteld is aan een flinke daling. Aangezien het feit dat de S&P 500 ETF de afgelopen 12 maanden bijna synchroon liep met de iShares High Yield ETF, geeft dat minstens stof tot nadenken.

Komt er binnenkort een einde aan dit beursfeestje?