Op dit moment lijkt er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de aandelenmarkten. De afgelopen handelsdagen was er opnieuw sprake van een waar beursfeest. Diverse indices wisten te stijgen naar nieuwe recordkoersen. En uiteraard wist dit weer te zorgen voor het nodige optimisme onder de beleggers.

Toch lijkt de huidige beweging op de markten slechts stilte voor de storm te zijn. Tenminste, er zijn duidelijke overeenkomsten te vinden tussen de huidige Bull Market en die van tot en met het jaar 1987. De Bull Market destijds kreeg vervolgens te maken met een gigantische daling die wist op te lopen tot -40%!

Alarmbellen voor de aandelenmarkten beginnen te rinkelen

bear-market-1987

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is te zien dat de huidige marktbeweging bij de Dow Jones index wel erg veel lijkt op die van voor de crash van het jaar 1987. Mochten deze overeenkomsten aanhouden, dan zouden we op dit moment wel eens te maken kunnen hebben met de laatste opwaartse beweging.

De optimistische beleggers doen er dus beter aan om de komende tijd een beetje voorzichtig aan te doen. Deze grafiek laat duidelijk zien dat een verdere stijging niet voor de hand liggend is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)