We naderen het einde van het beursjaar en traditioneel gezien is dit een sterke beursperiode. De messen worden geslepen voor de traditionele eindejaarsrally. De Amerikanen zijn al volop in de feeststemming gekomen door Thanksgiving en Black Friday. Toch kan er in de nabije toekomst een abrupt einde komen aan de feestvreugde.

Volgens een onderzoek van BMI en Bloomberg hebben we te maken met een angstige situatie. Recent werd er namelijk een angstaanjagend verkoopsignaal afgegeven. Dit verkoopsignaal wordt gegeven op het moment dat de Nasdaq Composite index een nieuw 52-weekshoogtepunt weet te bereiken, terwijl tegelijkertijd meer individuele aandelen een nieuw 52-weekslaagtepunt weten te bereiken dan een nieuw 52-weekshoogtepunt. Daarnaast stond de Bull-Bear Ratio boven de 3.

Dit signaal moeten we uiterst serieus nemen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat we tijdens de afgelopen 14 jaar slechts twee keer eerder te maken hadden met een dergelijk verkoopsignaal. Tijdens de meest recent keer, tijdens de zomermaanden van 2015, vormde dit verkoopsignaal het startsein voor een serieuze daling die pas aan het begin van 2016 ten einde kwam. De keer daarvoor, tijdens de feestvreugde in 2007, wist dit signaal zelfs te resulteren in een dramatische prijsval.

Het verleden biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar deze grafiek maakt duidelijk dat we dit verkoopsignaal uiterst serieus moeten nemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)