Ben jij op zoek naar een veilige manier om je cryptomunten te bewaren? Dan kan je misschien inspiratie opdoen bij Martijn Wismeijer. De Nederlander is heel voorzichtig als het aankomt op het bewaren van zijn bitcoins. In 2014 heeft hij namelijk twee NFC (near field communication) chips laten implanteren in zijn handen. Toch een beetje drastisch als je het ons vraagt. 

Maar vreemd genoeg bestaat het wel. Nu ja, zo vreemd is het nu ook weer niet. Het is eigenlijk gewoon een NFC-chip die ze onder je huid implanteren waarop je bijvoorbeeld de adressen van je wallets kan zetten. Martijn Wismeijer vond het alleszins broodnodig omdat hij door de jaren veel BTC is kwijtgespeeld als gevolg van diefstal, hacking en problemen met exchanges.

De Nederlander beweert dat hij 80 procent van zijn munten heeft verloren doorheen de jaren. Mocht hij zijn NFC-chips hebben gehad vanaf het jaar 2010, dan was hij nu een rijk man.

NFC-chip

Tijdens een interview met IBTimes zei Wismeijer dat hij, los van dat het een veilige manier is om munten te bewaren, gewoon wilde experimenteren met deze toekomstgerichte technologie. Hij is er van overtuigd dat onderhuidse NFC-chips de ‘heilige graal’ zijn van het contactloos betalen.

De chip is 12 op 2 mm ‘klein’, gemaakt van glas en kan voor 888 bites aan data bewaren. De chip heeft genoeg geheugen om ongeveer 26 privé sleutels op te bewaren. Wismeijer gebruikt zijn chips op dagelijkse basis om betalingen te doen. Maar er zijn ook andere toepassingen mogelijk met NFC.

Deze methode zal, gezien de digitale ontwikkelingen en het contactloos betalen, waarschijnlijk meer en meer toegepast gaan worden. Niet alleen voor crypto, maar ook voor identificatie en ‘gewone’ betalingen voor aankopen op het internet of in de winkel bijvoorbeeld.

Hoewel deze methode drastisch is, is het misschien toch niet zo een slecht idee voor mensen die veel geld hebben geïnvesteerd in crypto en zeker willen zijn. Er zouden naar het schijnt al 4 miljoen BTC onomkeerbaar verloren zijn gegaan, dat is maar liefst 23 procent van alle BTC die in circulatie zijn.

Bronnen: CCN, IBTimes, CNBC

Foto: Kin Lane – Flickr – CC BY-SA 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven